Službeno: Ovo je Nokia 1

Prvi HMD-ov uređaj sa Android GO operativnim sustavom je Nokia 1, najavljen danas na MWC 2018 konferenciji u Barceloni. Nokia 1 pokreće “lite”, odnosno laganu verziju softvera Android Oreo 8.1, optimiziranu za uređaje s 512 MB i 1 GB RAM-a. Dizajn Nokia 1 podsjeća na mnoge  prethodne uređaje koje je Nokia predstavila. Osobno mi najviše sličnosti Nokia 1 ima sa 808 PureView, Nokia Lumia 610 i Lumia 620 uređajima.

You Tube

Nokia 1 specifikacije:

  • Zaslon: 4,5-inčni FWVGA IPS zaslon, 5 dodirnih zaslona s prstima
  • Procesor: MT6737M
  • Memorija: 1 GB LPPDDR3 RAM, 8 GB unutarnje pohrane + MicroSD kartica
  • Kamera: stražnja 5MP s LED, prednja 2MP
  • Baterija: 2150mAh, MicroUSB2.0
  • OS: Android 8.1 GO
  • Boje: toplo crvena, tamno plavo
  • Cijena: € 72 / 534.55 kuna

Budući da ima oko 1,3 milijarde korisnika takozvanih običnih telefona na planeti, Nokia 1 dolazi kao izvrstan uređaj za ulaz u svijet pametnih telefona. Android GO osigurava stabilne performanse, a brand tvrtke Nokia osigurava reputaciju dobre izvedbe uređaja. Tu su i Xpress-On maskice koje će korisnicima ponuditi dodatnu personalizaciju uređaja.

 

 

Nokia 1 uređaj biti će dostupan u travnju (4. mjesec), a maloprodajna cijena bi trebala biti 72 eura ili 534.55 kuna na nekim od ključnih tržišta.

Podaci po inačicama za tržišta:

Službeno priopćenje:

Nokia 1: potpuni Nokia doživljaj pametnih telefona dostupan baš svakome

Nokia 1 predstavlja prekretnicu u svijetu pristupačne tehnologije, pružajući obožavateljima iz cijelog svijeta pouzdanu kvalitetu koju očekuju od Nokia telefona uz osvježavajuće poznat dizajn. Pružajući većem broju ljudi pristup tehnologiji, Nokia 1 dolazi s Android Oreo™ (Go edition), verzijom  Androida stvorenom za uređaje s 1GB RAM-a ili manje. Nokia 1 pametni je telefon dizajniran kako bi bio brz i responzivan, s pristupom Google Play™ trgovini kako biste lako našli svoje omiljene aplikacije; od WhatsAppa, Facebooka i Instagrama  do mobilnog bankarstva, ali također s naglaskom na aplikacije  optimizirane pravo za  Android Oreo™ (Go edition).

 

S kultnim ‘Nokia smiješkom’ u osvježavajućem novom pakiranju, svoj Nokia 1 telefon možete urediti zahvaljujući popularnim Xpress-on maskama, dostupnim u širokoj paleti boja. Jednostavno ih zamijenite i u trenu izrazite svoj osobni stil. Svaka maska napravljena je i istom preciznošću i pozornosti detaljima kao i telefonska originalna maska, spremna suočiti se sa svakodnevnim udarcima svojim izdržljivim dizajnom i dvobojnim polikarbonatom.

 

Dostupan početkom travnja u toplo crvenoj i tamno plavoj boji obožavateljima iz cijelog svijeta, Nokia1 telefon imat će globalnu maloprodajnu cijenu od 85 USD bez poreza i dodatnih davanja. Xpress-on maske će se prodavati odvojeno u azurnoj, sivoj, žutoj i ružičastoj boji po cijeni od 7,99 USD.

Izvor: Nokia 1 mrežna stranica