Nokia 1 dostupna u Indiji i nekim europskim i afričkim zemljama

Pomalo iznenađujuće, prije predviđene dostupnosti koju je HMD najavio za 4. mjesec na MWC-u za predstavljene Nokia smartfona, Nokia 1 krenula je s prodajom na nekim značajnim svjetskim tržištima. Nokia 1 je najpristupačniji Nokia smartfon kojeg pogoni Android 8.1 Go, prilagođena verzija Android OS-a za uređaje sa slabijim hardverom. Nokia 1 dolazi sa 4,5-inčnim zaslonom, MediaTekovim MTK6737 procesorom, 1GB RAM-a, 8GB interne memorije, 5MP stražnjom i 2MP prednjom kamerom te baterijom kapaciteta 2.150mAh.

Najvažnije tržište na kojem je Nokia 1 dostupna, tj. na kojem će od sutra biti dostupna je Indija. Nokia 1 u Indiji bit će dostupna u ponudi diljem zemlje po pristupačnoj cijeni od 68 eura, odnosno 506kn. Čitatelje iz Indije portala na engleskom jeziku NokiaMob.net rekli su nam da je to jedini uređaj “Klase 1” brenda (Samsung, LG, Sony, Huawei, Nokia i sl.) u tom cjenovnom segmentu, što je svakako dobro za HMD. Osim uređaja, sljedeći mjesec u prodaju kreću i Xpress-ON maske za Nokiju 1 u različitim bojama po cijeni od 5,6 eura, odnosno 42 kune.

Nokia 1 sredinom 3. mjeseca postala je dostupna u Njemačkoj po cijeni od 99 eura, što je 736 kuna. Uređaj je postao dostupan i u drugim europskim zemljama poput Belgije, Nizozemske, Rumunjske i ostalih po cijeni koja varira od 89 do 99 eura. Prvo afričko tržište na kojem je Nokia 1 je Gana i to po cijeni od 63 eura, odnosno 468 kuna.

Po pitanju ostalih smartfona, globalna dostupnost očekuje se sljedeći mjesec. Neka tržišta, za sada potvrđeno samo Rusija za sada, trebala bi početi s prodajom Nokije 6.1 (nove Nokije 6 ili Nokije 6 2018) od danas po cijeni od 254 eura, odnosno 1.890 kuna. U Finskoj se Nokia 6.1, 7 plus i 8 Sirocco očekuje od 19.4., a ako u Italiji sljedeći mjesec kupite Nokiju 6.1 za 279 eura (2.076 kuna), na dar dobivate besplatan Google Home Mini pametni zvučnik. Isti poklon možete dobiti i u Ujedinjenom Kraljevstvu no za Nokiju 7 plus, koja se zajedno s ostalima na tom tržištu očekuje u 5. mjesecu.

Budući da je HMD značajno popravio distribuciju pogotovo ako usporedimo s prošlogodišnjim uređajima, nadamo se da će uređaji biti uskoro i u našoj i susjednim zemljama dostupni po, nadamo se, razumnim cijenama.