Nokia mobiteli osvojili 25 nagrada i pogurali Nokiju na mjesto najspomenutijeg brenda na MWC-u 2018

HMD Global, sudeći prema interesu javnosti i prvim reakcijama medija iz Barcelone, imao je uspješan Mobile World Congress. Na prošlogodišnjem MWC-u, zahvaljujući genijalnom potezu oživljavanja Nokije 3310, Nokia brend je privukao veliku pažnju, a isto se dogodilo i ove godine. Resurekcijom Nokije 8110 4G, HMD je digao popriličnu prašinu i privukao znatan medijski interes, no ove godine, kada su predstavljeni uređaji srednjeg i gornjeg cjenovnog ranga, a ne srednjeg i nižeg, smartfoni su također privukli znatnu pažnju i dobre kritike.

 

 

HMD-ovi direktori pohvalili su se na Twitteru da je tvrtka osvojila 25 nagrada na ovogodišnjem MWC-u, 8 više nego prošle godine. Nagrade i nisu toliko bitno koliko je bitna prva reakcija medija na nove uređaje, koja je bila izuzetno pozitivna, posebno za Nokiju 7 plus. Naravno, situacija nije savršena i postoje neki neshvatljivi nedostaci u specifikacijama uređaja, pogotovo Nokije 8 Sirocco, koja nema 3.5mm utor ni optičku stabilizaciju slike.

 

Tvrtka Brandwatch, u suradnji s Twitterom, brojila je koliko su koji brendovi bili spominjani za vrijeme MWC-a. U noći predstavljanja novih Nokia uređaja, kada se ujedno predstavljao i novi Galaxy S9, Nokia je odnijela titulu najspominjanijeg brenda na MWC-u. Ovo je izuzetno bitno jer pokazuje da je Nokia brend relevantan i snažan te da se medijski, uz određene trikove, može nositi i sa Samsungom. Za vrijeme drugog dana Nokia brend je ponovno bio onaj o kojem se najviše pričalo. Na trećem danu je pao na 5. mjesto, da bi sa na završnom pojavio na 2. mjesto. Naravno, ne možemo mobilnim uređajima prepisati svu zaslugu, nego jedan dio ide i na Nokijin pametni grad usred MWC-a.

Sveukupno tijekom 4 dana, Nokia je odnijela titulu najspomenutijeg brenda na MWC-u u 2018. godini, prema tvrtki Brandwatch.