Nokia X na službenim fotografijama + anketa o zubu

Ako ste zaboravili, prije tjedan dana HMD je održao šestodnevni događaj u Kini gdje je posjetiteljima prezentirao razvoj Nokia uređaj tijekom povijesti te demonstrirao nove Nokia uređaje. Kako bi privukao više pažnje, HMD je izložio i nepredstavljeni uređaj kojeg službeni plakati oslovljavaju kao Nokia X, čije je predstavljanje zakazano za 16. ovo mjeseca, a uređaj posjeduje kontroverzni zub.

Službeni poster

Službeni renderi

Na službenim Weibo računima HMD-a za Kinu i trgovine Suning.com objavljeni su novi, službeni renderi Nokije X. Suning je otišao korak dalje i organizirao nagradni natječaj u kojem je nagrada Nokia X i novac. Poster nagradnog natječaja slijedi u nastavku.

Na kineskoj društvenoj mreži Baidu, točnije na Nokibar forumu, jedan je korisnik objavio fotografije Nokia X uz novu Nokiju 7 plus. Prema glasinama, Nokia X bi trebala imati 5,8-inčni zaslon i izgleda primjetno kompaktnija u odnosnu na Nokiju 7 plus sa 6-inčnim zaslonom, iako razlika od 0,2-inča u zaslonu i nije nešto velika. Isto tako je objavljen i kratki “hands-on” videozapis kojeg možete pogledati u nastavku.

YouTube

Kada uzmemo u obzir da o uređaju znamo samo kako će izgledati, primjerno je samo komentirati upravo izgled, dok je generalni(ji) zaključak ne možemo donijeti dok ne budu poznati svi detalji i, u konačnici, dok ne testiramo uređaj. Možemo odmah reći kako zub ne izgleda kao evolucija dizajna smartfona, ali isto tako da je Nokia X atraktivan uređaj ako pogledamo strane i poleđinu uređaja. Zanimljivo je kako je Nokia u 2014. riješila pitanje “mesa” iznad zaslona u vidu nepredstavljenog Lumia uređaja niže kategorije čije fotografije možete pogledati u nastavku.

Nedostatak takvog rješenje je više “mesa” ispod zaslona kao i razmještaj prednje kamere, vjerojatno ispod zaslon. Možda je zub bolje rješenje?

Serija uređaja koja je usprkos zubu zabilježila dobru prodaju je najnovija Huawei P20 serija uređaja. Huawei kaže kako su u Europi ostvarili najbolje rezultate prodaje tih modela u povijesti P serije. Mišljenja sam da pozitivne značajke poput kamere na Huaweiju P20 Pro nadilaze, po nekima, degradaciju dizajna uzrokovanu zubom.

Osobno nemam ništa protiv da HMD ima nekakvu eksperimentalnu X seriju uređaja, na kojima bi mogao testirati nove tehnologije i dizajnerska rješenja. Smeta me što zub i nije novo rješenje. Konačan sud o zubu na Nokiji X možemo donijeti tek nakon što vidimo i koristimo uređaj, no ne čini se pametno koristit zub kao neko dizajnersko rješenje, ili još gore, temeljiti čitav uređaj oko zuba.

Ispod smo napravili malu anketu u kojoj vas pitamo što misliti o ideji Nokia uređaja sa zubom? Biste li ga kupili ako zub služi nekoj svrsi ili vam je zub na uređaju neprihvatljiv? Briga li vas uopće za zub ako uređaj po ostalim specifikacijama vrijedi novca? Mišljenja vaša, kao i uvijek, očekujemo u komentarima ispod članka. 🙂

 

 

Biste li kupili Nokia uređaj sa zubom?

Da, nije me briga za zub ako uređaj vrijedi izdvojenog novca
Ne, ne podnosim zub neovisno o ostatku uređaja
Drugo (ostavite u komentarima)
Created with SurveyMaker

Izvor: Weibo – Nokia, Suning; Baidu – Nokibar