TA-1099 zvati će se Nokia X6; Nepoznati uređaji certificirani u Rusiji

Ovaj mjesec ćemo vidjeti nove Nokia uređaje, barem za tržište Kine. Kako se bliži datum predstavljanja novog Nokia uređaja u Kini kojeg smo do sada zvali Nokia X, tako više informacija o tom uređaju biva objavljeno po internetu. Nedavno smo zahvaljujući kineskoj telekomunikacijskog agenciji TENAA-i saznali specifikacije Nokia uređaja sa zubom pod brojem modela TA-1099, koji bi osim zuba trebao imati 5,8-inčni zaslon, dvostruku kameru straga, 3, 4 ili 6GB radne memorije te 3000mAh bateriju. Više specifikacija možete pronaći ovdje.

Uređaj pod brojem modela TA-1099 prošao je i Bluetooth SIG certifikaciju koja je otkrila da će se uistinu zvati Nokia X6. Poznati izvor vijesti iz mobilne industrije Evleaks i kineska stranica mydrivers.com već su najavili ovu mogućnost, a sada nam službeni certifikat to i potvrđuje. Budući da je na svim promotivnim materijalima koje smo do sada vidjeli iz Kine pisalo samo Nokia X, moguće da je Nokia X nazive serije uređaja, a Nokia X6 bit će jedan od prvih iz te serije.

Službeni poster

U Rusiji su certificirana tri nepoznata Nokia uređaja, kako prenosi NPU, s brojevima modela TA-1075, TA-1105 i TA-1116. Nedavno smo od ruskih izvora čuli informacije da su nasljednici Nokije 3 i Nokije 5, odnosno Nokia 3 (2018) i Nokia 5 (2018) spremi za predstavljanje. Razumno je pretpostaviti da su certificirani upravo nova Nokia 3 i Nokia 5. Isti izvor tvrdi da HMD trenutno ne planira predstaviti zubatu Nokiju X6 izvan Kine, po mom mišljenju dok ne vide reakciju tržišta.

Anketa: nokiamob.me
Anketa: nokiamob.net

Prije tjedan dana postavili smo anketu u kojoj smo vas pitali biste li tolerirali zub na uređaju ako uređaj po ostalim specifikacijama vrijedi izdvojenog novca. Rezultati su podijeljeni između da i ne. Na engleskoj verziji bloga postavili smo isto pitanje i uz nešto više sudionika u anketi dobili rezultate u korist kupovine Nokia uređaja sa zubom ako vrijedi novca u odnosnu 7:3. U svakom slučaju, neovisno o broju sudionika, ankete putem interneta ne mogu se preslikati na cijelu populaciju te će prvi pokazatelj hoće li tržište prihvatiti zubatu Nokiju biti upravo Nokia X6 u Kini. Budući da je iPhone X izuzetno popularan u Kini te da se kineski proizvođači u većem broju odlučuju na ugrađivanje zuba u svoje uređaje, moguće je da Nokia X6 bude dobro prihvaćena u Kini.

Kakogod, više informacija bi trebali znati 16.5. kad se očekuje predstavljanje Nokije X6 u Kini. Tada možda i saznamo ponešto o novoj Nokiji 3 i 5, a i koji je treći uređaj certificiran u Rusiji? U svakom slučaju, 16.5. je za manje od tjedan dana.