Dostupna nova nadogradnja Sailfish OS-a (2.2.0) za Jolla i Xperia X uređaje

Nismo samo Stipe i ja bili jedini zaokupljeni tonom posla i obaveza u posljednje vrijeme, nego je i  Jolla također zasukala rukave i upravo objavila novu nadogradnju za svoje Jolla i Xperia X uređaje. Jolla, onaj finski startup koji je nastavio razvijati MeeGo, je nadogradio Sailfish X na verziju 2.2.0 kojom je donio nekoliko noviteta. Prije nego ih spomenem, treba spomenuti da Jolla i dalje naziva nadogradnje po finskim jezerima što sugerira da će ih biti mnogo :). Posljednja se zove Mouhijoki i velika je 400 MB.

Najveća novost je mogućnost otključavanja Xperie X otiskom prsta, a novost su izmjene u dizajnu galerije i kamera aplikacije gdje je sada lakše pregledavati snimljene fotografije. Novost su i novi emotikoni, a više detalja o drugim promjenama možete pročitati na službenom Jolla blogu.

Inače, ja i dalje navijam za kombinaciju novog Nokia hardvera i Jollinog Sailfish OS-a. Mislim da bi bilo lijepo ponovno spojiti dijelove D&S odjela, a siguran sam da bi uređaj imao uspjeha. Ili da Jolla i Nokia naprave Sailfish X verziju Nokije 6.1. Možda do kraja godine ili kraja sljedeće nas HMD i Jolla ugodno iznenade… (ne vjerujem, al ok je sanjati).