Nokia A1P je top model koji će doći sa senzorom otiska prsta ispod zaslona

Kako je ranije obećao, Roland Quandt, autor dobrih tekstova na WinFuture.de portalu iskopao je nekoliko novih detalja vezanih uz vrhunski Nokia uređaj kojeg nam HMD priprema u suradnji s FIHom. Prema njemu taj top model će imati Snapdragon 845 procesor što i nije neočekivano s obzirom da uređaj s trenutno najjačim procesorom HMD poprilično treba kako bi se borio s konkurencijom. Nadalje, vrhunski top Nokia model bi trebao doći sa skenerom otiska prsta ispod zaslona. Do sada su neki kineski proizvođači (u biti samo Vivo koliko mi je poznato) predstavili uređaje s takvim senzorom ali su uglavnom bili spori i nisu najbolje čitali otisak prsta. HMD je sredio taj problem korištenjem tanjeg OLED zaslona kojeg će proizvoditi LG Display. Korištenje tog senzora moglo bi ostaviti mjesta za neke druge elemente uređaja, na primjer veći modul kamere ili bežično punjenje.

Uređaj se u internim dokumentima naziva Nokia A1P, a ponekad i A1 Plus ili AOP. Zanimljivo, kod Nokije 8 Sirocco je A1N pa bi mogli zaključiti da je ovaj model svojevrsni nastavak serije 8 ili možda nasljednik.

Ono što bi Nokiju A1P trebalo razlikovati od mnoštva drugih je vrhunska kamera, no za sada nema informacija o njoj. Roland je saznao da o kameri govore da je visokog rizika, što može značiti da je vrhunska ili ima tehnologije koje ne bi mogle ostaviti dugoročni trag na tržištu.

Nokia A1P je krenula u razvoj početkom 2018. godine, a njeno predstavljanje je planirano krajem godine. Roland navodi da bi mogla biti predstavljena ili u kolovozu ili pak mjesec kasnije, u rujnu. Posljednja informacija vezana uz uređaj je da bi on trebao doći s Androidom P (9.0) kojeg trenutno mogu testirati vlasnici Nokije 7 plus.

 

Izvor WinFuture.de