Nokia X6 prošla BT certificiranje. Dolazi li globalno?

Nokia X6, prva Nokia sa zubom koju je HMD predstavio ekskluzivno za kinesko tržište, zaintrigirala je mnoge poklonike Nokia branda i van Kine. Na društvenim mrežama se to poprilično osjetilo i Juho Sarvikas je čak napravio malu anketu koja je bila naklonjena puštanju X6 za globalno tržište.

Nokia X6 u raznim varijacijama je upravo prošla BT certifikat što bi mogla biti naznaka njenog globalnog širenja. Do su TA-1099 i TA-1013 modeli specifični za kinesko tržište, druga dva oznake TA-1083 i TA-1116 su dali sumnju u globalni dolazak ovog uređaja.

Mislim da je šansa nekog općeg dolaska na tržište mala. Svi se ovdje slažemo da bi dolazak X6 značio kraj prodaje Nokije 6.1. Nokia X6 ima za nijansu bolji hardver, ne samo procesor već i kameru te zaslon, a dizajn joj unatoč zubu nije loš. Dapače, mobitel je atraktivan sprijeda.

Većina joj se vjerojatno veseli s obzirom na njenu cijenu od svega 1600 kn na kineskom tržištu, no mala je vjerojatnost da bi kod nas koštala manje od 2000 kn. Dapače, bila bi skuplja od trenutne Nokije 6.1.

Možda X6 dođe na specifična tržišta gdje bi Nokia brandu dodatno pomogla u širenju, pa je nekakva logika da ćemo je prije vidjeti u Indiji ili pak u Južnoj Americi, odnosno na nekim specifičnim tržištima.