Obećana značajka “FaceUnlock” dolazi na Nokije 6.1, 7 Plus, 8 i 8 Sirocco

Na MWC-u 2018 Nokia Mobile predstavila je nove Android pametne telefone – Nokia 6.1, Nokia 7 plus i Nokia 8 Sirocco. Predstavljajući novu Nokiju 7 plus, HMD-ov CPO spomenuo je da uređaj ima značajku “FaceUnlock”, odnosno otključavanje uređaja prepoznavanjem lica. Značajka je također najavljena i za Nokije 6.1 i 8 Sirocco. Ova značajka bila je dostupna na nekim uređajima i nekim tržištima kada su uređaji krenuli u prodaju, ali je značajka kasnije uklonjena. Mislimo da je ova značajka još uvijek dostupna korisnicima novih Nokia uređaja u Kini.

Službeni Twitter račun Nokia Mobile potvrdio je korisniku da otključavanje uređaja licem dolazi na staru Nokiju 8, kao i na Nokiju 6.1, 7 plus i 8 Sirocco u “narednim mjesecima” kao OTA ažuriranje. Isto tako, Google nudi otključavanje licem pod značajkom “pametno zaključavanje”, ali ta mogućnost često nestaje i manje je sigurna od pravilno implementiranog prepoznavanja od strane proizvođača.

S obzirom da je značajka najavljena s uređajima na MWC2018, baš kao i AI paket za kameru, trebala je biti dostupna od prvog dana s uređajima. Korisnici odabranih uređaja mogu očekivati ​​značajku u “narednim mjesecima”, što god to vremenski značilo.

Via: Nokia Camp