Sigurnosna zakrpa za Lipanj namijenjena Oreu, napravila nered Nokiji 7 plus na Androidu P

Možda ste primijetili da baš i ne podupiremo instalacije nekakvih sumnjivih aplikacija ili testiranja ne pretjerano stabilnih softverskih nadogradnji. Puno je razloga iza toga ali je po meni najvažniji da osobno ne želim posjedovat „brickan“ mobitel, a vjerujem da i vi razmišljate isto. Ako je beta softver služben, npr. ako je riječ o Nokia Beta Labs testiranju, onda je to sasvim u redu i napravimo test na vlastitu odgovornost. Međutim, zna se dogoditi da ponekad dobijete mogućnost ranog testiranja budućeg softvera i poučen vremenima Lumia uređaja, nisam baš sklon tome.

Slično razmišljam o ranoj verziji Android P softvera i instalaciji na 7 plus koji je mnogima primarni uređaj. Upravo se dogodila jedna omaška od strane Nokia Mobilea i svi beta testeri Androida P su doživjeli poprilične probleme. Naime, njima je puštena sigurnosna zakrpa za lipanj, ali za Oreo verziju, koja je na Andoidu P napravila pomutnju. Vlasnici su uređaj jedino mogli osposobiti vraćanjem na tvorničke postavke, a nakon vraćanja nisu bili u mogućnosti ponovno instalirati Android P. Ovo ih je sigurno vratilo u dane Win10M kada su mnogi resetirali uređaje barem dva puta tjedno.

Čudno je da se Nokia Mobile nije oglasio po ovom pitanju te da još nema nekakve zakrpe koja bi stvar riješila. Eto, ipak se isplati pričekati stabilne verzije softvera jer koji mjesec prije vas može koštati živaca.