Video: JerryRigEverything testirao izdržljivost Nokije 6.1

Zack sa JerryRigEverything Youtube profila je napravio test izdržljivosti, ili prije klasično mučenje, Nokije 6.1. Ova Nokia je nasljednik uređaja koji je u 2017. godini bio po Zackovom mišljenju najčvršći uređaj. Naravno da je interesantno vidjet hoće li nova verzija proći jednako dobro testiranje. 

Video je počeo zanimljivo, sa laganim ronzanjem na previše modela koje je Nokia plasirala kroz posljednjih godinu dana. To je otišlo toliko daleko da su bili primorani koristiti decimalni zarez u nomenklaturi. Da se mene pitalo, a nije, ja bih ostao na broju, a eventualno bi po godini izlaska razlikovao modele.

Evo video odmah u nastavku, a ako vam ga se ne da gledati, ili pak ne želite gledati torturu Nokia uređaja, ispod videa je otipkan brzi prelet kroz njega.

Test je počeo klasično grebanjem zaslona i utvrdio da se on grebe jednako kao i svi uređaji s Gorilla 3 zaštitom za zaslon. Poslije sam prestao gledati video jer je Zack utvrđivao od čega je kućište napravljeno nožem, pa sam se vratio taman na manje uznemirujuć test pregrijavanja zaslona plamenom iz upaljača. I to je Nokia prošla s lakoćom. Na kraju je Zack pokušao savinuti uređaj, i Nokia 6.1 je pukla kao grančica… u alternativnom svemiru.

 

Zack joj je dao palac gore, odnosno prolaznu ocjenu ali je naveo da bi ipak bilo dobro koristiti zaštitnu masku jer je zaslon odmah spojen uz aluminijsko kućište što bi moglo uzrokovati njegovo lako pucanje. Naime, ova Nokia 6 nema plastični obruč između zaslona i kućišta a spoj dvije krhke stvari nikad nije dobar.