Glasine: Procurila fotografija prednjeg panela Nokia X7 uređaja?

Jednom davno je Nokia X7 bila vrhunski smartfon. Imala je futuristički dizajn, jak hardver i za svoje vrijeme ogroman zaslon. Izgleda da bi zaslon možebitnog Nokia X7 uređaja iz 2018. godine trebao biti još veći.

Objavljena je fotografija prednjeg panela po svemu sudeći Nokije X7 koja bi trebala zamijeniti ili pak koegzistirati uz Nokiju 7 Plus na kineskom tržištu. Slika prednjeg panela je procurila direktno iz pogona FIH-a, a tamošnji radnici su otkrili da bi uređaj trebao doći sa Snapdragonom 710. Znamo da Nokia Mobile radi na uređaju sa Snapdragonom 710, a interno ga nazivaju Phoenix. Nokia X7 bi i po nazivu taman mogla biti taj koji će ponijeti prvi Qualcommov procesor serije 7XX, premda nazivlje modela Qualcomma i HMD Globala nije namjerno usklađeno.

Nova X serija Nokia uređaja nema veze sa ondašnjom serijom Symbian uređaja, već je naravno riječ o nadopunjenim osnovnim modelima namijenjenim kineskom tržištu koji su donijeli, danas neizostavan, zub na Nokia uređaje i bolje hardverske specifikacije postojećih modela. X7 bi imala veći zaslon i jači procesor u odnosu na 7 Plus koja je već dostupna u Kini.

Postoje još neke glasine da bi uređaj trebao biti predstavljen sredinom Rujna upravo u Kini te da će mu cijena iznositi približno 2000 RBM, odnosno 250€ ili pak 1860 kn. S tom cijenom, ali i specifikacijama, smješta se uz bok Nokije 7 Plus koja bi vrlo lako mogla završit kao i Nokia 6.1 na kineskom tržištu, odnosno biti umirovljena. Ako navodna Nokia X7 dođe na tržište s poleđinom koju možete vidjeti na fotografiji ispod, uređaj ima šanse ostvariti dobre prodajne rezultate pa čak se pojaviti i na globalnom tržištu.

 

Isti izvor je rekao da HMD, odnosno Nokia Mobile, sprema uz ovoga još dva uređaja bez zuba. Ti uređaji bi trebali biti vrhunski modeli sa prije spomenutim penta kamerama, a njihovo predstavljanje se očekuje u naredna 4 mjeseca.

Ne znam kako vi stojite sa zubom, ja osobno nisam pobornik istog, ali mogućnost softverskog sakrivanja zuba i prebacivanja obavijestnih ikonica u taj dio zaslona mi ne zvuči loše. Uostalom, ako tržište želi Nokia uređaj sa zubom, HMD koji je prvenstveno proizvođač smartfona bi takav uređaj trebao plasirati. Ipak i oni žive od plaće i zarade.

 

Izvor VTECH / Baidu