Nokia Mobile predstavila AR verziju igre Snake. Već je dostupna na Facebooku

Cijeli vrh Nokia Mobilea, odnosno HMD Globala, sastao se u svojem sjedištu, odmah preko puta glavne zgrade Nokije. Samo možemo pretpostaviti o čemu su diskutirali jer nije bilo pretjerano objava za medije nakon sastančenja. Jedna objava je ipak išla prema vani, a ticala se službenog predstavljanja AR verzije popularne igre Snake. Naime, svima nam je poznato da je HMD Global još prošle godine vratio Snake igru na osnovne Nokia uređaje. Nakon toga je istu približio širim masama putem Facebook platforme, a sada je izbacio i AR verziju.

https://twitter.com/sarvikas/status/1024930222930636800

Do nje možete doći klikom na ovaj link, ili pak pokretanjem kamere u sklopu Fb aplikacije. Igra se nalazi u nizu dostupnih virtualnih maski za kameru. Postavljanjem Snake maske moguće je igranje zmije na bilo kojoj površini zahvaljujući AR tehnologiji. Isto tako, možete kliknuti na masku koja vas pretvori u zmiju pa možete sami jesti jabuke po zaslonu mobitela otvaranjem usta.

Ja sam isprobao masku, i mogu reći da mi je to najbolja slika ikad. Isto je napravio i Juho Sarvikas na sebi i svome šefu, Florianu Seicheu.

E sad, ono što nas više zanima je jesu li pričali o predstavljanju prvog pravog top modela s Nokia logom. Izgleda da na berlinskom IFA kongresu HMD neće predstavljati nove uređaje, a to bi se moglo dogoditi koji mjesec dana kasnije. Definitivno bi mogli ugledati prvu Nokiju sa zubom, a izgledan je i model sa Snapdragonom 710 pored prvog top modela. Do tada se zabavite sa AR verzijom igre Snake.