Recenzija MOZO Fabric and Leather zaštitne maske za uređaj Nokia 6.1

MOZO, finski proizvođač dodatne opreme za mobitele, poslao nam je novu zaštitnu masku za Nokia 6.1 na test. Ova maska dio je MOZOve najnovije napravljene od mekane tkanine i kvalitetne španjolske kože. Proizvodni pogoni su prebačeni u Europu što bi po MOZOvim riječima trebalo značajno poboljšati kvalitetu izrade. Maska je izrađena od polikarbonatne plastike na koju su nalijepljene na dodir mekana tkanina i preko nje u donjem dijelu kvalitetna španjolska koža. MOZO nam je rekao da maska nije konačni proizvod te da je spoj kože i polikarbonata značajno poboljšan kod posljednje verzije.

Dizajn maske je tipičan skandinavski, s jednostavnim i čistim linijama koje će vaš uređaj prikazati u najboljem svjetlu. Polikarbonatno tijelo maske se savršeno spaja s uređajem i ne mijenja oblik s opetovanim skidanjem i stavljanjem. Ove maske su lišene pucanja po rubovima koja su se znala dogoditi kod prethodnih MOZO maski. Također maska pruža dobru zaštitu Nokiji 6.1, premda zaslon neće biti baš najbolje zaštićen jer rubovi maske nisu uzdignuti.

Osobno mi je draža svjetlija varijanta maske ali postoji problem nakupljanja prljavštine na koži. Naime, nakon samo tjedan dana svjetlo smeđa koža poprimi tamniju patinu što joj pristaje dobro, no sa daljnjim korištenjem dobar izgled se gubi. Koža postaje tamno siva, a poprilično ju je teško, čak i nemoguće očistiti bez da uništite masku. Na kraju morate kupiti novu masku. Stipe je imao isti problem testirajući svjetlu masku za Nokiju 7 Plus.

Masku namjerno nisam pretjerano pazio i njegovao pa je njen loš izgled došao puno prije nego li inače. Dapače, držao sam uređaj u džepovima, i uskom džepu torbice što je uzrokovalo odljepljivanje metalnog MOZO loga. Čak sam se uspio porezat na njega pa je topla preporuka Mozu raditi otisak a ne lijepiti metal na masku. Tkanina je također potamnila s korištenjem pa je topla preporuka uređaj držati u torbicama čiji džepovi odgovaraju veličini uređaja, i koristiti uređaj s čistim i suhim rukama.

 

Na kraju, rekao bih da za 28,90 eura radije kupite tamnu verziju Fabric and Leather maske za Nokiju 6.1 koja će izgledati bolje na dulje staze. Više informacija o maski kao i načinu kupnje provjerite na MOZO stranicama.