Nokia X7 će imati optičku stabilizaciju te AI za kameru. Ostvarila dobre rezultate na Geekbenchu

Nokia Mobile bi uskoro trebao u Kini održati predstavljanje Nokia X7 uređaja čije su specifikacije već od davno poznate zahvaljujući njihovoj objavi na kineskoj TENAA stranici. Uređaj, kojeg još znamo pod kodnim imenom Phoenix, bi trebao pripadati srednjem cjenovnom razredu, a procesor bi po svemu sudeći trebao biti Snapdragon 710.

Službena Nokia Mobile stranica na kineskoj Weibo mreži je već počela sa zagrijavanjem atmosfere objavljivanjem promo slike prepunih skrivenih poruka povodom predstavljanja uređaja. Objavljena je još jedna fotografija (naslovna) na kojoj se vidi silueta uređaja ali i informacija da će isti doći s umjetnom inteligencijom koja bi trebala omogućiti uređaju snimanje vrhunskih fotografija. Vtechgraphy je preko pouzdanih izvora bliskih HMD-u saznao da će Nokia X7 imati nove algoritme kamere kao i značajno poboljšano snimanje fotografija u slabijim uvjetima osvjetljenja. Nadalje, softverska poboljšanja će pratiti i ponovno uvođenje optičke stabilizacije u srednji cjenovni segment Nokia uređaja. Nadam se da uređaj neće ostati ekskluzivan za Kinu, odnosno da ćemo mi ugledati Nokiju 7.1 Plus, možda čak na događaju u Indiji?.

Nokia X7 je danas posjetila i Geekbench  (via telefoonabonnement.nl) gdje je njen Snapdragon 710 uparen sa 6 GB RAM-a ostvario dobre rezultate. Meni se ovaj uređaj izgleda kao odlična zamjena za poprilično dobru i aktualnu Nokiju 7 Plus.