Sigurnosna zakrpa za listopad blokira uslugu otključavanja bootloadera na Nokiji 8

Nakon dugo čekanja, HMD Global je najavio otključavanje bootloadera za određene Nokia uređaje. Otključavanje omogućava developerima igranje sa softverom i mijenjanje određenih njegovih postavki što direktno ima odraza na rad smartfona. Uglavnom, prvi uređaj koji je dobio tu mogućnost je Nokia 8, a da bi otključali bootloader morate se prijaviti na Nokia stranice o čemu smo više pisali OVDJE.

Korisnici Nokia 8 uređaja su na XDA forumu počeli prijavljivati da je sa posljednjom sigurnosnom nadogradnjom za listopad mogućnost otključavanja bootloadera uklonjena, odnosno da je posljednja verzija sigurnosne zakrpe ne podržava. Korisnik XDA foruma THMSP je detaljno opisao cijeli problem a više možete pročitati na XDA forumu ovdje. Navodno je problem u nedostatku specifične naredbe koja omogućava cijeli proces.

Ako ima netko s Nokijom 8 dovoljno zagrijan za prčkanje po softveru i želi otključati bootloader, neka nam javi je li primijetio problem. HMD Global se do sada nije očitovao o ovome, pa ako nas netko ih HMD-a čita, molimo ga neka baci oko na cijelu stvar 😊.

XDA-developers forum