Službeno: Nokia True Wireless Earbuds & Nokia Pro Wireless Earphones BT slušalice

Zajedno s novom Nokijom 7.1, HMD Global danas je napokon predstavio i nešto zanimljiviju dodatnu opremu i to “Nokia True Wireless Earbuds” i “Nokia Pro Wireless Earphones” bežične slušalice.

Nokia True Wireless Earbuds (BH-705) su slušalice tipa bubice koje su veoma lijepo dizajnirane i podsjećaju na neke žične slušalice iz Nokijine povijesti. “Bubice” su u obliku metka, moglo bi se reći, a mogu izdržati 3 sata slušanja glazbe ili 4 sata poziva pri jednom punjenju. Dolaze u spremniku koji je ujedno i prijenosna baterija kapaciteta tri punjenja slušalica, što u konačnici daje 12 sati reprodukcije glazbe i 16 sati razgovora, što je dovoljno za jedan duži cjelodnevni izlet.

Tehnologije povezivanja su Bluetooth 5.0 i USB Tip C za punjenje. Dostupnost nije navedena, no cijena True Wireless slušalica iznosi 129 eura (958 kuna).

Nokia Mobile predstavila je i Nokia Pro Wireless Earphones, odnosno nešto klasičnije bežične slušalice s podrškom za Bluetooth 4.2 i MicroUSB2.0, ali i Qualcomm aptX audio tehnologijom i 10 satnom baterijom pri jednom punjenju (koje traje 2 do 3 sata). Isto tako slušalice je moguće upariti s omiljenim asistentom.

Cijena Pro Wireless slušalica iznosi 69 eura (512 kuna), dok dostupnost ostaje nepoznata.

Nokia.com: True Earbuds, Pro Wireless headphones

Dio objave za medije o dodatnoj opremi:

Dodatni proizvodi

Uz vrhunski prikaz dolaze i dva audio dodatka za novi raspon dodatne opreme: Nokia True bežične slušalice i Nokia Pro bežične slušalice.

 

Teške tek 5 grama po slušalici, Nokia True bežične slušalice pružaju čistu reprodukciju zvuka i glasovnih poziva tri i pol sata i daju vam slobodu da ih punite u pokretu uz džepnu kutijicu za punjenje koja osigurava tri punjenja baterije, što vam omogućava ukupno 16 sati kvalitetne audio zabave.

 

Nokia Pro bežične slušalice savršene su za aktivne korisnike. Povezane su s ovratnikom koji se ugodno smjesti oko vašeg vrata i idealne su za putovanja na posao jer pružaju 10 sati reprodukcije s jednim punjenjem. Ugrađena funkcija vibracije vas upozorava na dolazne pozive, a uz pametne magnetske slušalice možete ih jednostavno odvojiti da odgovorite na pozive ili puštate glazbu bez potrebe da vadite telefon iz džepa.