Digital Wellbeing aplikacija izašla iz bete i službeno dostupna za Android Pie Nokia uređaje

Ako ste kojim slučajem provjeravali dostupnost ažuriranja na Google Play trgovini, onda ste mogli primijetiti da je dostupno ažuriranje za Google Digital Wellbeing aplikaciju. S novom verzijom aplikacija je napokon izašla iz beta testa i postala službeno dostupna osim na Pixel i na svim uređajima unutar Android One programa koji imaju Android Pie nadogradnju. Za ekipu s Nokia uređajima to znači da će na svojim Nokijama 7 Plus, 6.1 i 6.1 Plus trenutno moći instalirati i u potpunosti koristiti Digital Wellbeing aplikaciji.

Uglavnom, dok sam slučajno primijetio dostupnost nadogradnje i otvorio je da bih uslikao naslovnu fotografiju, promislio sam o općenitoj potrebitosti iste. prva stvar koja mi je pala na pamet je činjenica da je Google sada javno nama predstavio do koje mjere prati korištenje uređaja pojedinca i to nam predstavio kao za našu dobrobit. Dobro, na stranu teorije zavjere, ali ova aplikacija ima mogućnost proučavanja vašeg korištenja uređaja te određivanja određenih radnji temeljem toga. Na sličnom principu je radio Nokijin Z Launcher.

Druga stvar koja mi je dala mislit je uopće svrha aplikacije te koliko sam dugo koristio 9GAG. Naime, koga uopće zanima koliko smo obavijesti imali u danu, koliko nam je uređaj bio otključan ili koliko smo surfali kroz 9GAG na WC-u. Navodno bi aplikacija uz vaše želje vam mogla automatski ograničiti vrijeme korištenja uređaja i prebaciti vam zaslon u crno bijeli, ili npr. ušutkati vam obavijesti i poruke. To se danas može postići vrlo jednostavno uz malo mentalne discipline i korištenjem već postojećih opcija na uređaju.

Koliko vi koristite blagodati Digital Wellbeing aplikacije i jeste li je ikada koristili?

 

Digital Wellbeing on Google Play