HMD u trećem kvartalu 2018. isporučio 15,6 milijuna Nokia običnih telefona

Nakon što je analitička tvrtka Counterpoint Research javno objavila rezultate analize isporuke pametnih telefona tijekom 3. kvartala 2018. godine, prebrojili su i isporuke običnih telefona. Podaci koji su nam poslani pokazuju da je Counterpoint u 3. kvartalu prebrojao 15,6 milijuna isporučenih Nokia običnih telefona.

Na, za mnoge, tržištu koje umire, HMD Global ostvario je rast isporuka običnih telefona na godišnjoj i na kvartalnoj razini. Točnije, u trećem kvartalu ove godine isporučeno je 2,1 milijun uređaja više nego u isto vrijeme prošle godine i oko 100.000 uređaja više nego u prošlom kvartalu. Ovaj rezultat HMD-u je bio dovoljan da osigura drugo mjesto na tržištu običnih telefona, iza indijskog operatera JIO koji je sa svojim Jio Phone uređajem osvojio indijsko tržište.

Ukupno u prva tri kvartala ove godine, HMD je isporučio 13,3 milijuna smartfona i 50,3 milijuna običnih telefona, što daje ukupno 63,6 milijuna isporučenih uređaja u prvih 9 mjeseci 2018. godine, prema podacima tvrtke Counterpoint Research.