Moguće besplatno testirati Sailfish OS na Xperia XA2, XA2 Plus i XA2 Ultra uređajima

Jolla je nedavno predstavila treću verziju svojeg Sailfish OS-a koja je donijela promjene korisničkog sučelja, ali i mnoga poboljšanja unutar samog OS-a. Kako se Jolla uglavnom okrenula softveru, proizvodnja hardvera je prebačena na partnere. Dok sam nekako iščekivao Nokiju kao potencijalnog novog partnera, Jolla je ipak ostala vjerna Sonyju s kojim je proširila Sailfish X program. Novi Sony Xperia uređaji na kojima je moguće testirati Sailfish OS su Xperia XA2, XA2 Plus i B+XA2 Ultra.

Dapače, Jolla je omogućila i besplatno testiranje Sailfisha. U toj verziji možete samo testirati OS, dok su opcije poput mogućnosti korištenja posljednjih Android aplikacija, prediktivni tekst, MS Exchange, podrška za nadogradnje i neke druge isključene. Za cijelu verziju OS-a ćete trebati izdvojiti 49,99€.

Međutim, da bi instalirali Sailfish OS ipak su vam potrebna određena predznanja rada na računalu i smanjen osjećaj straha od mogućeg brickanja novog uređaja prilikom ubacivanja OS-a na njega. Jolla je cijeli postupak instalacije ipak olakšala, no potrebno se pridržavati uputa koje su objavljene na njihovim stranicama.

Ako je netko ovdje vlasnik Xperije XA2 i pri tome spreman na testiranje Sailfish OS-a, neka nam javi doživljaje.

 

Via