Na FIHovim serverima se pojavila Nokia Olympic, odnosno Nokia 9 Pureview

Nokia Mobile je poprilično aktivna glede novih mobilnih uređaja, i iz dana u dan vidimo sve više novih modela kako dobiva različite certifikate. Prije nekoliko tjedana smo imali prilike vidjeti kako izgleda stražnja strana Nokije 9, odnosno Nokije s 5 kamera, te kako izgleda njen zaslon koji ima i skener otiska prsta ispod.

Da uređaj postoji znamo već neko vrijeme kada je he javnosti približio Roland Quandt te nam otkrio njegovo kodno ime, Nokia AOP, odnosno A1P. Takva kodna imena su uobičajena za FIH dok HMD preferira imena poput Plate za Nokiju 6 ili pak sada Olympic za Nokiju 9. Upravo je ime Olympic pronađeno na FIHovim serverima.

Ime odgovara uređaju s obzirom da ima 5 kamera, a isto je toliko krugova u službenom znaku Olimpijskih igara. Još ako će uređaj biti dostupan globalno, onda se sve idealno slaže.

Fihovi serveri su otkrili da uređaj pokreće posljednju verziju Androida, Android 9 Pie, odnosno njegov Build 00CN_4_030 koji dolazi sa sigurnosnom zakrpom za Studeni. Taj Build je namijenjen kineskom tržištu pa je vrlo lako da će uređaj uskoro proći testiranja kineske TENAA što bi nam moglo otkriti sve detalje uređaja.

Prema nekom informacijama predstavljanje Nokije 9 je odgođeno za sljedeću godinu, odnosno negdje u prvom tromjesečju 2019. godine. Međutim, do kraja 2018. godine imamo još dva mjeseca i ako će uređaj brzo doći na tržište, još uvijek ima razloga predstaviti ga. Nedavno je uređaj oznake TA-1136 dobio BT SIG certifikat, no izglednije je da je riječ o Nokiji 7.1 ili 8.1 nego li Nokiji 9. Uglavnom, naredni mjeseci će biti prilično zanimljivi.

Izvor: LoveNokia.net