Počelo puštanje nadogradnje za 11. mjesec za Nokiju 5, 6 i 8; Nokia Mobile ažurirala stranicu za praćenje nadogradnji

HMD Global danas je započeo sa službenim puštanjem nadogradnje za 11. mjesec za prošlogodišnje modele Nokiju 5, Nokiju 6 i Nokiju 8. Nadogradnja donosi samo sigurnosnu zakrpu za 11. mjesec, a veličine je od 60 do 110MB, ovisno o uređaju. Nadogradnja nije dostupna svim uređajima na svim tržištima, već se pušta u valovima.

Isto tako je ažurirana stranica za praćenje dostupnosti nadogradnje za pojedini uređaj. Nadogradnje za Nokiju 5, 6 i 8 za 11. mjesec nisu navedene jer je puštanje započelo nakon ažuriranja stranice. Brzim pregledom po tablici, svi Nokia uređaji primili su nadogradnju za 10. mjesec, no ona nije dostupna za svaku varijantu svakog modela. Osim HMD-a, na dostupnost nadogradnje utječe i operater pa je potrebno neko vrijeme dok se stvari poslože i nadogradnja stigne. Detalje za vaš uređaj možete sami pogledati OVDJE.

Vlasnici Nokije 8 i Nokije 8 Sirocco ovaj mjesec bi trebali početi primati Android 9 Pie nadogradnju. Točan datum puštanja nadogradnje nije objavljen, no gledajući da je puštanje na vrijeme počelo (no nije svima isporučeno) za Nokiju 7 Plus, Nokiju 6.1 i Nokiju 6.1 Plus, možemo HMD-u vjerovati da će sve krenuti na vrijeme. Nešto što narušava povjerenje je puštanje nadogradnje koja onesposobljuje uređaj, kao što se dogodilo X7 uređaju u Kini, pa se nadamo da će više pažnje posvetiti tom procesu.