Video: Odlična usporedba kamera Nokia 7.1 i Honor 8X uređaja

Btekt je napravio odličnu usporedbu kamera između Nokije 7.1 i Honora 8X. Oba uređaja pripadaju jednakoj cjenovnoj skupini, a i hardver im se ne razlikuje previše. Doduše, postoje neke razlike ali su možda najzanimljivije one između kamera. Dok Honor 8X na prci pogled ima moćniju glavnu kameru (20 +2 MP), Nokia 7.1 ima sveprisutni manji senzor (12 + 5 MP) ali kvalitetniju ZEISS optiku. Prednja kamera uređaja se također razlikuje, no nije nam toliko presudna u usporedbi ispod.

Ako ste razmišljali o Nokiji 7.1, možda vam ovaj video Btekta pomogne skratiti vrijeme odluke. HMD je poprilično napredovao u pogledu kamere na svojim uređajima, a prvi veći pomak je napravio s modelom 7 Plus koji trenutno uz 8 Sirocco ima najbolju kameru na Nokia uređaju (barem ovima s Androidom). Nokia 7.1 je još jedan dokaz da HMD dosta ulaže u razvoj kamere, al ako ne vjerujete meni, bacite oko na usporedbu Btekta ispod.

Nakon što sam odgledao video, primijetio sam da HMD i dalje gura malo življe (saturiranije) fotografije svojih uređaja. Nekima bi to moglo zasmetati, ali ja osobno volim nešto naglašenije boje pa tu nisam vidio problem. Vraćanje ZEISS-a kao partnera se pokazao odličnim potezom, jer je Nokia 7.1 prema Btektu uspjela dati oštriju fotografiju naspram one 20 MP senzora Honora 8X. Čak je razlika vidljiva i u snimanju videa što je Btekt također dobro prikazao. Bilo bi dobro da HM poradi na mogućnosti oversamplinga, odnosno kvalitetnijeg digitalnog povećanja ubacivanjem većih senzora kamere. Nadalje, složio sam se s Btektom kada je zaključio isto što i svi mi, a to je prijeko potrebno poboljšanje softvera kamere i nuđenje više popularnih opcija koje većina uređaja nudi. Nokia je na Lumijama imala pregršt uber i cool aplikacija koje su od običnih ljudi činile kamera gurue. Mislim da HMD treba to iskoristiti i poboljšati ponudu raznih opcija unutar svoje kamera aplikacije.

 

Kako se vama čini kamera Nokije 7.1?

 

Via