Beta test Android 9 Pie OS-a završio za Nokiju 8

HMD Global je obećao pustiti Android Pie nadogradnju za svoj prvi top model, Nokiju 8, do kraja studenog. To se nije dogodilo uslijed određenih problema softvera koje je uočio ni više ni manje nego sam Google. Dapače, oko cijele nadogradnje se stvorila kontroverza jer je iz samog HMD-a procurila informacija da je nadogradnja već gotova i da je vrh koči kako bi pospješio prodaju Nokije 7.1 Plus, odnosno Nokije 8.1. Cijela priča je pomalo nevjerojatna jer jedino što može pomoći prodaji Nokije 8.1 je dobra cijena i povlačenje izvrsne 7 Plus sa tržišta. Kao odgovor na navode, HMD Global je pustio Pie nadogradnju za Nokiju 8 kroz Beta Labs. Svi vlasnici ovog izvrsnog i nepravedno zanemarenog uređaja su se mogli prijaviti u Beta Labs program i preuzeti službenu Beta verziju Android 9 Pie OS-a.

HMD Global je upravo najavio kako je Beta testiranje, odnosno period zaprimanja povratnih informacija o softveru, gotovo te da svi korisnici ili mogu vratiti na stabilni Oreo ili čekati puštanje stabilnog Androida Pie. Vraćanje na Oreo će izbrisati sve instalirane aplikacije pa ako ste i testirali softver bolje je pričekati službenu stabilnu verziju. Točan datum puštanja nadogradnje nije objavljen, već je jedino rečeno da uskoro dolazi.

Zanimljiva je cijela stvar sa vraćanjem na Oreo. Naime, zašto bi se netko želio vratiti da bi čekao službenu verziju Pite koja se od Beta verzije neće razlikovati po ničemu osim feedback aplikaciji. Dapače, postavlja se pitanje čemu uopće Beta i jesu li glasine o namjernom kočenju isporuke nadogradnje bile istinite, ili je problem bio drugačije prirode.

Uglavnom, Android 9 Pie bi napokon mogao službeno stići na Nokiju 8.

Via / Beta Labs