Predstavljanje Nokia 9 PureView uređaja pomaknuto za MWC2019; Cijena – 749 eura

Slično kao sa pričom oko Nokije 9 u 2017/2018, što se na kraju predstavilo u obliku Nokije 8 Sirocco, događa se i sa Nokijom 9 PureView. Već je otprije poznato prema neslužbenim informacijama da je HMD tijekom 2018. godine planirao predstaviti dva Nokia flagshipa sa Snapdragonom 845 i to u vremenskom periodu oko IFA sajma u Berlinu. Manji flagship je otkazan, a veći flagship, kojeg zovemo Nokia 9 Pureview, bio je odgođen.

 

Najprije za mjesec kasnije, pa za siječanj, da bi danas doznali zahvaljujući Nokia zajednici Nokia Anew da je predstavljanje Nokije 9 PureView pomaknuto za MWC2019, krajem veljače u Barceloni, gdje će Nokia 9 PureView biti predstavljane sa Snapdragonom 845 u društvu uređaja sa Snapdragonom 855 i podrškom za 5G.

 

Kako bi kompenzirali korištenje starijeg hardvera, prema istom izvoru, cijena Nokije 9 PureView trebala bi biti 749 eura, tj. 5.570 kuna, kao i za Nokiju 8 Sirocco kada je predstavljena.

Iako prema glasinama bi kamera na Nokiji 9 PureView mogla biti odlična, prošlogodišnji procesor privući će kritike, baš kao što je bilo s Nokijom 8 Sirocco. Treba napomenuti da nije poznata zašto je Nokia 9 toliko puta odgađanja, no možemo naslutiti kako je uređaje tehnički zahtjevan za proizvodnji ili u ovom slučaju HMD smatra da će dobiti veći publicitet na MWC-u.

Osobno sam uzbuđen vidjeti novu kamera tehnologiju u akciji, ali tu je i gorak okus prošlogodišnjeg SoC-a baš kao i na MWC-u 2018.