Glasine: Nokia 9 PureView ima kamere jednake rezolucije

Koncept

Svega 10-ak dana nas dijeli od HMD-ova #GetSmart događaja u Barceloni na kojem će proizvođač Nokia uređaja konačno predstaviti Nokiju 9 PureView, kao i neke druge uređaje. O Nokiji 9 PureView smo dosta toga čuli no, na sreću nas koji volimo da nešto ostane i za službenu prezentaciju, malo toga se zapravo zna o glavnoj značajki ovog uređaja, a to je kamera.

Poznato je da Nokia 9 ima pet kamera straga, koje bi trebala funkcionirati sve u isto vrijeme uz pomoć tehnologije iza koje je tvrtka Light. Light na svojim stranicama ima i opisano kako to izgleda, ali zapravo malo toga možemo reći kada još nema nekog uređaja s takvom tehnologijom na kojem bismo jasno vidjeli kako i koliko dobro radi.

 

Izvor Nokia informacija na Twitteru Nokia Anew objavio je da će svih pet kamera na Nokiji 9 imati senzor iste rezolucije. To ne znači da će svih pet kamera biti identične, nego da su iste rezolucije. Možda se na kraju ispostavi i da jesu identične po pitanju i senzora i otvora blende i sl., ali to nije rečeno u ovoj glasini. Kako je predstavljanje 24.2., nećemo puno trebat čekat.

 

Druga zanimljivost koju je objavio tiče se memorijskih konfiguracija. Nokia 9 trebala bi biti dostupna u najmanje dvije: 4GB RAM-a i 128GB interne memorije te 6GB RAM-a i 128GB interne memorije. Neka od tržišta gdje će biti dostupna samo jedna su SAD i Rusija, dok će HMD na tržištima koja su više osjetljiva na cijene pametnih telefona, poput nekih tržišta u Aziji i istočnoj Europi (Regija CEE – Mađarska, Poljska, Rumunjska i sl.) nuditi i verziju s 4GB radne memorija koja će biti jeftinija od one sa šest.

Naravno, sve je ovo još uvijek na bazi glasina. Treba pričekati skoru službenu najavu kako bismo imali potpunu sliku.