Curenje informacija kineskom serveru, eksplozije… Što se događa s Nokia brandom

 

Kako ono kažu, nevolja ne dolazi sama. Kažu dođe u paru. Upravo se ovo može primijeniti na HMD Global, odnosno Nokia brand uređaja koji je u posljednje vrijeme izložen napadu zbog curenja relativno osjetljivih korisničkih podataka prema kineskom serveru. Kako svaki spomen Kineza i podataka u istom članku pravi popriličnu buku tako se i ovdje dogodilo. U centru zbivanja je bila Nokia 7 Plus kojoj je jedan programski paket namijenjen verziji uređaja za Kinu, bio isporučen velikom broju uređaja. Program je u pozadini slao podatke o SIM kartici, neke korisničke podatke ali uglavnom neuspješno jer ih server nije primao s obzirom da uređaj nije bio za tu državu. Vijest je brzo raširio norveški NRK, no HMD se naknadno oglasio i rekao da je cijeli problem softverski otklonjen u veljači tako da razloga za brigu više nema. Nadalje, HMD je u kratkoj infografici objasnio da uređaji namijenjeni kineskom tržištu podatke o aktivaciji šalju na server koji se nalazi u Kini, dok si ostali uređaji kupljeni na primjer u SAD-u, Indiji ili Europi, šalju podatke o aktivaciji u Singapur.

Nadalje, pojavila se priča i da je Nokia 2 slala iste podatke prema Kini no to nije do kraja razjašnjeno. Sada se iz nordijskih država, točnije Finske, pojavila nova priča koja nosi dodatni loš publicitet Nokia brandu. Naime, tamo je Nokia 3.1 eksplodirala ženi u ruci nanijevši joj samo lakšu opekotinu prsta. Da je kojim slučajem dotična posjedovala Samsung, izgorila bi joj cijela kuća 😊.

Šalu na stranu, uređaj je bio star svega dva mjeseca i vlasnik je rekao kako su problemi počeli nakon što se uređaju ugasio zaslon. Sve ostale funkcije su bile i dalje aktivne, no uređaj se nije mogao ugasiti. Nakon nekoliko pokušaja, pa i neuspjelog vađenja baterije (koja se na Nokiji 3 ne može izvadit), dogodila se eksplozija. Prema slici izgleda da je došlo do kvara baterije što obično rezultira njenim jačim oštećenjem. Vlasnica je uređaj odnijela u trgovinu gdje su joj rekli da će isti biti poslan proizvođaču kako bi se utvrdio kvar. Finski medij koji je prenio cijelu vijest je poslao upit HMD-u glede cijelog slučaja no odgovor još nisu dobili.

Na svu sreću cijela stvar je prošla sa manjom opekotinom i lošom uspomenom, no HMD-u definitivno nije trebao još jedan problem. Ovakve situacije s baterijom se znaju događati kod uređaja koji se proizvode masovno no nije lijepo to doživjeti.  Mislim da bi se HMD trebao pozabaviti ovim i barem nekako olakšati šok vlasniku. Bit će zanimljivo vidjeti razvoj cijele stvari.