Nokia 9 PureView osvojila 19 nagrada na MWC 19; ostali Nokia uređaji još 5

Može se reći da je Nokia Mobile imala uspješan nastup na ovogodišnjem sajmu MWC 2019. Nakon solidnog uvoda predstavljanjem novih uređaja, izgleda da su Nokia, HMD Global i ZEISS tijekom ostalih pet dana dobro odradili svoj posao na terenu jer je reakcija javnosti na nove Nokia uređaje dosta pozitivna. Uređaji Nokia 1 Plus, 3,2 i 4,2 izgledaju dobro, a imaju i pristojne specifikacije za deklariranu cijenu, dok se Nokia 9 PureView pojavila kao nešto doista jedinstveno u industriji.

Ostaje da se vidi koliko dobro radi kamera Nokije 9, a prvi rezultati dosta obećavaju. I ostali uređaji su prepoznati od medija koji dodjeljuju nagrade uređajima za koje smatraju da su vrijedni nagrada. Mada ovakve nagrade ne bi trebalo shvatiti kao objektivnu mjeru kvalitete (recenzije su donekle za to), nego više kao lijepo priznanje dobrog rada. Čak i bez nagrada, Nokia 9 PureView je zaista donijela nešto novo na tržište, a Nokije 1 Plus, 3.2 i 4.2, estetski pomiču granice uređaja ispod 150 eura.

Kakogod, HMD je primio brojne nagrade za Nokiju 9 PureView (njih 19) i za Nokije 1 Plus i 4.2. HMD-ov CPO Juho Sarvikas o tome je obavijestio na svom Twitter profilu, dok je Nokia profil na društvenim mrežama u Kini objavio lijepu infografiku svih nagrada. Weibo račun Nokia Mobilea je sjajan, iako ne razumijemo kineski. Administratori se stvarno potrude da objave nešto novo i zabavno na redovnoj razini.

Što se vama najviše svidjelo na MWC-u?