Glasina: Nokia X71 (6.2?) s 48MP kamerom bit će predstavljena 2.4. na Tajvanu

Prema informacijama kineskih medija, HMD Global poslao je pozivnice za predstavljanje novog uređaja. Predstavljanje će se održati na Tajvanu 2.4., tj. za tjedan dana, a uz Nokiju 9 PureView, lokalnom/regionalnom tržištu bit će predstavljen još jedan Nokia uređaj.

Sogi.com.tw objavio je početak objave za medije / pozivnice za događaj na kojoj je, osim službenih oznaka tvrtke HMD i Nokia, vidljive i neke specifikacije navodne Nokije X71. Prema našim nagađanjima, Nokia X71 je zapravo nadolazeća Nokia 6.2 s rupom u zaslonu, no možda budemo u krivu jer su renderi Nokije 6.2 uređaj prikazali s dvije stražnje kamere. Osim atraktivnog novog “dizajna zaslona”, Nokia X71 trebala imati tri kamere straga, i to jednu glavnu, jednu širokokutnu (120 stupnjeva) i senzor dubine. Moguće je da je riječ i o nesporazumu u prijevodu i riječ je o dvije kamere straga (glavna i širokokutna), dok je treća kamera prednja.

Glavna kamera trebala bi imati senzor veličine 48MP, a prema našem saznanju vjerojatno je riječ o Samsungovu ISOCELL GM1 senzoru, koji je zapravo 12MP senzor, ali interpolacijom daje 48MP slike. Možda još zanimljivija je ova širokokutna kamera jer su se širokokutne kamere pokazale kao nešto što se korisnicima sviđa.

Ako se glasine pokažu točne, i Nokia X71, tj. 6.2 bude predstavljana s cijenom sličnom prethodnih Nokia 6 uređaja, zaslonom s rupicom i trostrukom kamerom otraga, moguće je da uređaj bude konkurentan u zahtjevnom srednjem segmentu.

Naravno, riječ o glasinama pa treba uzeti s dozom rezerve. X71 kao naziv uređaja podsjeća na stariju Nokia nomenklaturu poput N71, i nisam siguran zapravo koliko mi se sviđa. Je li bolje ići s Nokia 6.2 (pa 6.3, 6.4) ili ubaciti slovo i to dignuti na dvije znamenke poput X71? Što vi mislite? Recite nam u komentarima. 🙂