Prva nadogradnja dostupna za Nokia 9 PureView uređaj, koji je krenuo s prodajom u SAD-u

Nova Nokia 9 PureView krenula s prodajom na području Sjedinjenih Država, a tijekom prvog dana prodaje, Nokia Mobile isporučila je i prvu nadogradnju. Uređaj iz kutije dolazi s Androidom 9 Pie i sigurnosnom zakrpom za prvi mjesec, a prva nadogradnja Nokije 9 donosi sigurnosnu zakrpu za 3. mjesec, novu verziju Androida (V4.19A), poboljšanja stabilnosti i performansi te poboljšanja kamere.

 

 

Nadogradnja je manja od 300MB, a za sada je dostupna samo u SAD-u, gdje je Nokia 9 prvo dostupna. Nokiju 9 u SAD-u moguće je kupiti u trgovinama AmazonB&H i Best Buy. Do 10.3. HMD ima promotivni period u kojem je cijena Nokije 9 snižena s razumnih 699 dolara na 599 dolara (527 eura, 3.923kn), a neke trgovine također uz kupnju daruju prijenosne baterije ili čak dodatan popust.

U Europi, Nokia 9 PureView na predbilježbama je u većini zemalja gdje je dostupna službena Nokia trgovina, uključujući i Rusiju. Cijena ide od 599 do 699 eura, ovisno o tržišta, a uz svaku predbilježbu Nokia Mobile ima neki poklon, poput True Wireless slušalica, produženog jamstva i slično. Isporuke prvim kupcima kreću sredinom ovog mjeseca.