Video: Prava snaga kamere Nokije 9 Pureview leži u RAW datoteci

Pogledajte jedan kvalitetno napravljen video koji dobro demonstrira moć 5 kamera Nokije 9 Pureview. Zapravo, ovaj videozapis jasno pokazuje da su fotografi entuzijasti, posebno oni koji imaju potrebno znanje o alatima za uređivanje fotografija, grupa na koju je Nokia Mobile (HMD Global) ciljao prilikom stvaranja Nokije 9 Pureview. Video je djelo Youtubera Mrwhosetheboss, i napravio ha je lijepo pa ga pogledajte u nastavku.

Moram biti iskren u vezi ovog videa. Poprilično izgleda kao plaćena promocija uređaja, ali je napravljen na način da dobro demostrira koliko detalja može sadržavati RAW datoteka koje stvaraju kamere Nokije 9 Pureview.  Vjerojatno ste primijetili da ovdje nedostaju snimci u uvjetima slabog osvjetljenja, a razlog nam je prilično poznat ovdje jer 9 Pureview ima problema s takvim tipom fotografije što je opisano u raznim recenzijama. Čak je i Steve Litchfield iz AAWP-a pokazao u svojoj usporedbi fotoaparata Lumia 950 XL i 9 Pureview da HMD Global ima mnogo posla oko peglanja algoritama za fotografije napravljene pri slabom svjetlu (predlažem da preskočite prvu polovicu usporedbe gdje Steve kuka da nije dobio uređaj na recenziju, neka uzme broj ili stane u red).

Znam da profesionalni fotografi uvijek dorađuju svoje fotografije često snimljene vrhunskim DSLR fotoaparatima, ali zašto fotografija koju 9 Pureview izbaci s tvorničkim postavkama izgleda kao da na njoj treba dosta naknadnih promjena?. Mislim da je HMD na dobrom putu s ovim uređajem, ali još mora ulagati u razvoj ovakvog tipa kamere za smartfone kako bi Nokiju 9 Pureview u budućnosti mogao koristiti veći postotak populacije.