Masovno dostupna nadogradnja za 4. mjesec za Nokia uređaje *Dopuna*

Nokia Mobile u posljednja dva dana počela je s puštanjem sigurnosnog ažuriranja za mjesec travanj (4. mjesec) brojnim Nokia uređajima. Nokia 8 Sirocco i Nokia 9 PureView su uz sigurnosno ažuriranje dobili i novi Android Build, tj. takozvani “maintenance update” (kao firmware update na Lumijama), dok su uređaji poput Nokije 2, 5.1, 6.1, 6.1 Plus i 7 Plus dobili samo sigurnosnu zakrpu, barem je tako navedeno na listi promjena.

Nadogradnja za Nokiju 9 PureView nosi oznaku V4.22D, dok je prošla nadogradnja koja je puštena prije dva tjedna i koja je donijela poboljšanja po pitanju senzora otiska prsta, kamere i stabilnosti nosila oznaku V4.22C. Nije naznačeno koja točno poboljšanja donosi “D” verzija, no moguće je da su daljnje popravke vezane za senzor otiska prsta uključene jer je dio korisnika prijavio sigurnosni propust – točnije, mogućnost otključavanja uređaja neregistriranim prstom.

 

Nadogradnja za Nokiju 8 Sirocco donosi Android Pie V4.14B build koji je veličine 353MB. U listi promjena standardno su navedena poboljšanja stabilnosti i korisničkog iskustva, kao i sigurnosna zakrpa za 4. mjesec.

Nokia 2, 5.1, 6.1, 6.1 Plus i 7 Plus također su počele primati sigurnosnu zakrpu za 4. mjesec. Veličina nadogradnje na tim uređajima je oko 100MB, dok je Nokia 2 dobila zajedno zakrpu za 3. i 4. mjesec. Možemo potvrditi da smo Marin i ja danas primili ažuriranje na Nokiji 7 plus i 6.1. Iako je preuzimanje trajalo relativno kratko (ovisi o brzini interneta), sama priprema instalacije, što uključuje “primjenu ažuriranja”, “optimizaciju aplikacija”, trajala je nekih 10-15 minuta.


Dopuna: Nadogradnja je također dostupna za Nokiju 2.1 i 7.1. Oba uređaja primila su zakrpu za travanj 2019., a Nokia 2.1 uz to je dobila i novu verziju Android 9 Pie GO sustava i to build V1.13B. Nadogradnja za Nokiju 7.1 velika je oko 70MB, dok je za Nokiju 2.1 nešto manja od 300MB.