Nokia Mobile ažurirala stranicu za praćenje ažuriranja Nokia uređaja (8.4.2019.)

Nokia Mobile danas je ažurirala “Update tracker”, odnosno stranicu za praćenje dostupnosti ažuriranja za Nokia Android smartfone. HMD je posljednjih tjedana započeo s puštanjem oveće V3.51F nadogradnje pa sam uz pomoć ažurne verzije “update tracker” saznao da nadogradnja još nije puštena za moju varijantu Nokije 6.1, što znači da trebam prestat stalno provjeravat dostupnost nadogradnje.

Kada otvorite stranicu, odaberite svoj uređaj te pronađite isti “About screen SW ID” koji se nalazi na vašem uređaju u sekciji “O uređaju” te pogledajte koja je (i kada je puštena) posljednja nadogradnja za vaš uređaj. Treba imat na umu da stranica pokazuje početak puštanja, a dostupnost ovisi i o tržištu, i o operateru.

Novi Nokia uređaj dodan na stranicu je Nokia 1 Plus, dok je Nokia 9 PureView ondje od prošlog mjeseca. Jedini Nokia uređaji koji još čekaju početak isporuke Android Pie nadogradnje su Nokia 1 i Nokia 3. Treba napomenuti da još nisu sve varijante uređaja za koje je pušten Pie i dobili Pie, poput Nokije 8 00WW_4_88B_SP08, koja je još na Androidu 8.1. Očigledno za neke varijante (često za UK) dobivanje odobrenja od operatera ili drugih tržišnih sila traje dosta duže nego na drugim tržištima.

Nokia Update Tracker