Nokia X71 ima (selfie) indikator prednje kamere

Nokia X71 čini se kao zanimljiv uređaj, koji je nažalost za sada najavljen samo za kinesko tržište i tržište Tajvana. Tijekom predstavljanja uređaja u Kini, jedan novinar zamijetio je crveni indikator koji se pojavi kod otvaranja prednje kamere.

Postoji mogućnost da je riječ o značajki za one više osviještene za privatnost koja pokazuje crveni indikator kada se koristi prednja kamera kako bi se spriječile aplikacije u skrivenom okidanju fotografija korisnika, kao što imamo na nekim laptopima. Realnija opcija je da je riječ o indikatoru koji govori korisniku gdje je kamera kako bi znao gdje gledati tijekom korištenja prednje kamere. Samsung Galaxy S10 uređaji s rupicom imaju animaciju oko kamere za to. HMD-ovo rješenje je manje sofisticirano, ali jednako efikasno.

Crveni indikator vjerojatno je softverski implementiran jer je teško zamisliti da bi HMD (ili ikoji drugi proizvođač) bušio zaslon na još jednom mjestu za indikator. Ako i kada uređaj dođe na test, definitivno ćemo obratiti pažnju na ovu značajku.

Osim selfie indikatora, Nokia X71 ima i LED za obavijesti koji se nalazi u tipki za paljenje. Ovu implementaciju prvo smo vidjeli na Nokiji 3.2 i 4.2 na MWC-u 2019 (koje još nisu u prodaji), a lijepo je vidjeti da je HMD širi na ostale uređaje u portfelju.

Izvor: Weibo