NokiaMob slavi 7. rođendan!

Što bi rekao Shakespeare, da je živ naravno: “Prijatelji, Rimljani, zemljaci, pozajmite mi svoje uši” NokiaMob slavi 7. rođendan. Za početak, mala digresija u povijest i nastanak samog bloga. NokiaMob krenuo je s radom 8.4.2012. godine na wordpress.com domeni, a cilj je bio korisnike i sve zainteresirane za mobilne uređaje pobliže upoznati s Nokijom, koja je tada doživljavala poslovno najgore godine svojeg postojanja. Iste godine krajem 11. mjeseca, NokiaMob s wordpress domene prelazi na trenutnu NokiaMob.me, a uredništvu (tj., meni) se u 2013. pridružuje Stipe, dok godinu kasnije na vlak skače i Zlatko.

Nakon prodaje odjela Uređaja i usluga Microsoftu, iz pepela velike Nokije nastalo je mnogo tvrtki, uključujući i trenutnog diva mrežne infrastrukture Nokiju, Microsoft Mobile, HMD Global koji proizvodi Nokia mobilne uređaje, Jolla, Vertu, Withings, itd., a sve to ušlo je u tematiku bloga koji osim mobilnih uređaja, pokriva i mrežne vijesti te ostale zanimljivosti koje se mogu povezati s Nokijom sada ili nekad.

Predstavljanje Nokia N1 tableta bilo je svojevrsno svjetlo u mraku po pitanju povratka Nokia uređaja na mobilno tržište, pa smo isti koncept bloga odlučili podignuti na globalnu razinu u 8. mjesecu 2016. godine pokrenuvši NokiaMob.net na engleskom jeziku.

U posljednjih 7 godina, točno 11.000 članaka objavljeno je na domeni NokiaMob.me, koji uključuju osvrte, recenzije, reportaže uživo s 2 MWC-a te svakodnevne vijesti. U tih 7 godina NokiaMob.me akumulirao je preko 3,6 milijuna posjeta i bog zna koliko komentara, na čemu smo veoma zahvalni.

Zahvaljujemo svim Nokia fanovima, prijateljima brenda i bloga te svima koji su u ovih posljednjih 7 godina namjerno (ili greškom) završili na ovoj stranici, te doprinijeli po pitanju kreiranja sadržaja, izražavanja mišljenja, pomaganja korisnicima ili ispravljanju zatipaka i loše semantike rečenica u člancima. Želimo da se svaki čitatelj osjeća kao doma i da bez ustručavanja može iznijeti, napisati i pitati štogod želi, te podijeliti ideje ili prijedloge kako po pitanju članaka tako i samih Nokia uređaja i svega vezano uz Nokiju. Hvala vam što vaše slobodne vrijeme provodite i čitajući NokiaMob.

Isto tako veliko hvala prijateljima s Mob.hr-a koji su velikodušno ponudili serverski prostor nakon što smo 2014. godine mislili ugasiti stranicu jer su računi za server postali preveliki, a nismo plaćeni ili sponzorirani od ikoga za ovo što radimo.

Fotografija novih Nokia uređaja s MWC-a 2019

Zahvalni smo i Nokiji i HMD-u koji su svih ovih godina slali uređaje na recenziju i dali nam priliku da možemo čitateljima pomoći u odgovaranju na pitanja “Je li Nokia uređaj za mene?” i “Koja je Nokia uređaj za mene?”. Nadamo se dobroj suradnji i u 8. godini.

Da zaključim s (još) jednim velikim Hvala svima. Nastavimo dijelit Nokia ljubav gdje god se nalazili i slobodno nas kontaktirajte kad vam nešto treba. Osim na blogu (gdje su komentari daleko najefikasniji način za diskusiju), prisutni smo i po društvenim mrežama (FacebookTwitter, Instagram i Youtube ).

Dobrodošli u Nokia svijet!