Nova V3.51F nadogradnja donosi više OZO Audio mogućnosti na Nokia 6.1 uređaj

Nokia Mobile nastavila je puštanje V3.51F nadogradnje, s kojom dolazi i sigurnosna zakrpa za ožujak (3. mjesec), za Nokiju 6.1. Prvi uređaji koji su dobili nadogradnju prije nekih 10 dana bili su na područja Azije, dok je sada ipak riječ o više globalnoj dostupnosti jer je i moja 6.1 jutros primila novu nadogradnju.

Osim sigurnosne zakrpe i poboljšanja ispod haube, uočene su dvije nove mogućnosti koje donosi nova nadogradnja. Prva je “Lockscreen Magazine”, mogućnost koju je dobila i Nokia 7 plus, a nalazi se u sekciji postavka o zaslonu. Ta opcija bi trebala na dnevnoj razini (ili češće) mijenjati slike na zaključanom zaslonu, no trenutno ne daje nikakve rezultate pa možemo pretpostaviti da će biti aktivirana u nekoj sljedećoj nadogradnji.

Bitnija značajka koju je Nokia 6.1 primila su nove OZO Audio postavke. Ili bolje rečeno “OZO Audio postavke” jer ih do sada nije bilo. Naime, uređaji poput Nokije 7 Plus ili 8 Sirocco uz OZO Audio imali su i mogućnosti prilagodbe smjera snimanja zvuka (“naprijed”, “natrag”, “surround”), dok uređaji poput Nokije 6 ili 6.1 Plus, što zbog jednog mikrofona manje ili zbog načina implementacije te postavke nisu imali. Najnovijom V3.51F nadogradnjom na Nokiji 6.1 sada možemo birati kako želimo da OZO Audio snima zvuk, a promjene je moguće izvršavati i tijekom snimanja.

Jedan od čestih zahtjeva koje je HMD zaprimao jest izrada vlastite aplikacije za snimanje zvuka koja koristi OZO Audio. Čini se da je potreba za tim nestala jer je član XDA foruma back.rider555 uspio implementirati OZO Audio u aplikaciju za snimanje zvuka, koju možete kao apk preuzeti ovdje.

Osobno nisam primijetio još noviteta s novom nadogradnjom, no moguće je da ih ima pa ako ih pronađete, javite u komentarima. 🙂