Nokia 3: Počelo službeno puštanje Android 9 Pie nadogradnje

Dvije godine stara Nokia 3 počela je službeno primati najnoviju verziju Androida, Android 9 Pie. Nokia 3 predstavljena je u veljači 2017. godine zajedno s Nokijom 5 i 6, koje su nadogradnju na Android Pie primile ranije ove godine. Nokia 3 uvijek je kasnila za njima po pitanju najnovije verzije Androida, najvjerojatnije zbog MediaTek procesora koji je imao sporiju podršku za nove verzije OS-a u usporedbi s Qualcommovim procesorima.

 

HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas na Twitteru je službeno objavio da je počelo puštanje Androida 9 Pie za Nokiju 3. Nokia 3 jedan je od najpristupačnijih Nokia uređaja i svaka čast na HMD-u na održavanju uređaja niže cjenovne klase nadogradnjama na životu i dvije godine nakon početka prodaje.

Jedini uređaj u Nokia portfelju koji još čeka nadogradnju na Android 9 Pie je Nokia 1. Svi uređaji, osim Nokije 2, podržavaju Android 9 Pie, dok je Nokia 2 zapela na Androidu 7.1.1, uz opcionalnu nadogradnju na Android Oreo.

Android 9 Pie za Nokiju 3 pušta se u valovima te svi korisnici neće u isto vrijeme dobiti nadogradnju. Nokia 3 za našu regiju još nije primila Pie pa je potrebno imati strpljenja dok nadogradnja ne bude dostupna za većinu korisnika, što pretežito bude u roku od par dana/tjedana.